ГоловнаСуспільствоЖиття

На в'їзді до Києва з боку Житомира встановили комплекс для зважування фур

До кінця року планують облаштувати аналогічні комплекси на семи інших в'їздах до столиці.

На в'їзді до Києва з боку Житомира встановили комплекс для зважування фур
Фото: http://www.autoorsha.com

На в'їзді до Києва з боку Житомира встановили мобільний комплекс вагового контролю вантажного транспорту, щоб зберегти дорожнє покриття на автодорогах столиці.

Про це повідомляють на сайті мерії.

"Піклуючись про стан київських доріг, Центр організації дорожнього руху КП «Київдорсервіс» впроваджує пілотний проект з організації вагового контролю вантажного транспорту на в'їздах до Києва. В літній період, за спекотної погоди, автотранспорт із надмірною вагою особливо негативно впливає на дорожнє покриття - так метою проекту є обмеження в'їзду в місто такого транспорту", - зазначив заступник голови КМДА Микола Поворозник, який проінспектував комплекс.

Мобільний ваговий комплекс розташований на обладнаному майданчику. Зважування відбувається в автоматичному режимі: вантажівка заїжджає на ваги, відеокамери фіксують номерні знаки тягача і причепа, дані про загальну вагу і вагу на осі передаються на комп'ютер, з якого друкується протокол зважування без втручання оператора.

За словами Поворозника, встановлений ваговий комплекс є мобільним, його монтаж на майданчику займає в середньому три години.

До кінця року планують облаштувати аналогічні комплекси на семи інших магістральних в'їздах до Києва.

Нагадаємо, Мінінфраструктури пропонувало значно підвищити штрафи за перевантаження вантажівок як захід для захисту українських доріг. При цьому власник автомобіля отримає право перекласти штраф на "завантажувача", якщо вантаж не був зважений і опломбований у присутності перевізника під час завантаження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram