ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Число постраждалих від отруєння суші в Києві зросло до 39 осіб

За результатами досліджень виявлено бактерії групи кишкової палички.

Число постраждалих від отруєння суші в Києві зросло до 39 осіб
Фото: Depositphotos/SUKIYASHI

Жертвами масового отруєння суші в Києві стали вже 39 осіб.

Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби.

"За інформацією Державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України", кількість хворих на гостру кишкову інфекцію становить 39 випадків станом на 5 липня 2017 роки після споживання їжі в закладі громадського харчування", - йдеться в повідомленні.

За результатами досліджень виявлено бактерії групи кишкової палички; патогенних ентеробактерій і умовно патогенних мікроорганізмів не виявлено.

"Під час дослідження 9 проб харчових продуктів було встановлено, що 7 проб ролів і 1 проба соусу за санітарно-мікробіологічними показниками не відповідає вимогам технічних умов. У кухаря закладу громадського харчування було виявлено сальмонелу S.enteritidis групи D", - наголошено в повідомленні.

За цим фактом поліція відкрила кримінальну справу за ст. 325 КК ("Порушення санітарних правил і норм запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням").

Нагадаємо, 28 червня спалах кишкової інфекції було зареєстровано серед осіб, які споживали суші в ресторані на вулиці Дмитрівській. Інформацію про цю подію Держпродспоживслужба направила в Національну поліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram