ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві зареєстровано найбільше переселенців

Основною проблемою є забезпечення людей житлом.

У Києві зареєстровано найбільше переселенців
Фото: Макс Левин

У Києві зареєстровано понад 170 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні в столиці зареєстровано понад 170 тис. внутрішньо переміщених осіб. Це найвищий показник серед усіх міст України", - сказав Поворозник під час круглого столу на тему "Довгострокові рішення і соціальне житло для ВПО: міжнародний досвід і українська практика" в Києві.

За його словами, 80 тис. внутрішньо переміщених осіб отримують відповідні пільги, близько 20 тис. - пенсійне забезпечення.

Заступник голови КМДА також констатував проблему забезпечення переселенців житлом.

"Якщо в нас більш-менш виходить вирішити питання медицини і освіти, забезпечення дошкільними закладами дітей, звичайно, найбільшою проблемою є забезпечення житлом людей, які приїхали в місто Київ", - додав Поворозник.

Нагадаємо, восени 2015 року між урядами України і Німеччини було підписано протокол, згідно з яким Берлін зобов'язався виділити 136 млн євро. 48 млн євро Україна отримає у вигляді грантів, ще 88 млн євро - як кредит через банк KfW. Кошти призначено на реалізацію понад 20 проектів, найбільший з яких - будівництво житла для вимушених переселенців.

У квітні Німеччина виділила €52 млн під будівництво житла для переселенців. Будівництво планують розпочати 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram