ГоловнаСуспільствоОсвіта

Марина Порошенко і Валентин Резніченко презентували освітній проект для дітей з особливими потребами

Марина Порошенко і Валентин Резніченко презентували освітній проект для дітей з особливими потребами
Фото: adm.dp.gov.ua

4 липня в Києві Марина Порошенко і голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко презентували проект ресурсної кімнати для особливих дітей у рамках ініціативи першої леді країни щодо впровадження інклюзивної освіти в Україні. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної держадміністрації.

Проект розробили архітектори з Дніпра за ідеєю і технічним завданням Фонду Марини Порошенко.

Ресурсні кімнати - це спеціальні класи для дітей з особливими потребами, які обладнані всім необхідним для повноцінного навчання та соціалізації таких учнів. Тут діти можуть відпочивати разом з асистентом педагога, корекційним педагогом чи батьками.

Такі кімнати підходять не тільки для дітей з аутизмом, але й з іншими ментальними порушеннями і навіть для звичайних дітей, які зазнають труднощів у засвоєнні шкільної програми, адаптації до шкільних вимог або умов. Вони зручні і для вчителів, що робить процес включення особливих дітей у повноцінне навчання легким і комфортним.

Проект, ініційований Мариною Порошенко, буде впроваджений у всіх школах, які приєдналися до цієї ініціативи. І Дніпропетровська область - один із п'яти пілотних регіонів України, де механізми інклюзивної освіти вже впроваджують.

"Незважаючи на ті труднощі, які зараз переживає країна, ми намагаємося залишатися людьми і піклуватися про тих, хто в силу страшних життєвих обставин вимагає до себе особливого ставлення і особливих умов. У нашій країні не повинно бути знехтуваних, забутих, нікому не потрібних дітей. І ми зробимо все, щоб кожен із них відчував себе щасливим і затребуваним", - наголосив Валентин Резніченко.

Після включення Дніпропетровської області в проект Марини Порошенко, кількість дітей з особливими потребами, які навчаються в звичайних школах області зросла з 276 в минулому навчальному році до 399 вже з 1 вересня. З 5 липня почнеться ремонт і обладнання ресурсної кімнати в Петриківській опорній школі на Дніпропетровщині, реконструкцію якої розпочали місяць тому. Планують, що ресурсну кімнату в цій школі буде відкрито 1 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram