ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти перевірить кількість комп'ютерів у школах

Заплановано також реалізувати пілотний проект за принципом "1 учень - 1 комп'ютер".

Міносвіти перевірить кількість комп'ютерів у школах

Міністерство освіти планує перевірити, скільки комп'ютерів є в загальноосвітніх школах і де їх встановлено.

Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час зустрічі з керівником по роботі з закладами освіти "Microsoft Україна" Наталією Дорош.

За словами Гриневич, у системі загальної середньої освіти на обліку стоїть велика кількість комп'ютерів, але немає повного розуміння, в якому вони стані і скільки з них реально функціонують. "Ми не можемо почати процес створення інформаційного освітнього простору без чіткого розуміння, якими інструментами ми володіємо і скільки дітей у школі реально мають доступ до комп'ютерів. Тож нам потрібно провести аудит устаткування і за його результатами планувати подальшу комп'ютеризацію", - пояснила вона.

Дорош, своєю чергою, зазначила, що компанія "Microsoft Україна" зацікавлена в тому, щоб допомогти провести таку інвентаризацію.

"Ми можемо розраховувати на такий проект від «Microsoft Україна»... Крім того, я знаю, що у вас є плани поширення доступу до швидкісного Інтернету в школах. Тож думаю, такий аудит допоможе зрозуміти, де в школах реально є комп'ютери, підключені до Інтернету, і як це працює", - зазначила Дорош.

Вона також розповіла, в рамках реформи середньої освіти компанія готова повністю переобладнати один клас у пілотній початковій школі за принципом "1 учень - 1 комп'ютер".

Гриневич підтримала таку ініціативу, зазначивши, що для цього проекту потрібно провести окремий конкурс для шкіл.

Нагадаємо, торік Мінфін відібрав 24 опорні школи для пілотного проекту, метою якого є поліпшення якості освіти дітей, які проживають і навчаються в селах і селищах, і підвищення ефективності використання держкоштів, виділених на освіту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram