ГоловнаСуспільствоВійна

МЗС взяло під особливий контроль справу про затримання бійця АТО Марківа в Італії

Консул вже налагодив контакт з адвокатом затриманого.

МЗС взяло під особливий контроль справу про затримання бійця АТО Марківа в Італії
Фото: фотопроект "Если бы не война"

Генконсульство України в Мілані та департамент консульської служби Міністерства закордонних справ взяли під особливий контроль справу про затримання в Італії українця Віталія Марківа.

Про це повідомляє департамент консульської служби МЗС у Фейсбуці.

"У зв'язку із затриманням в Італії українця Віталія Марківа Генконсульство України в Мілані звернулося до суду міста Павія з клопотанням надати інформацію про підстави та обставини його затримання, а також забезпечити можливість консула найближчим часом відвідати Марківа у місці утримання і бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 року", - йдеться у повідомленні..

Крім того, консул налагодив контакт з адвокатом затриманого і погодив алгоритм подальших дій. Рідних Марківа поінформували про його затримання.

"Справа про затримання громадянина України Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, італійські карабінери затримали в Болоньї бійця АТО Марківа, якого підозрюють в причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі. Він помер від осколкового поранення 24 травня 2014 року біля Слов'янська. З Роккеллі загинув також перекладач Андрій Миронов і був поранений французький стрінгер Вільям Рогульон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram