ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО не зазнали втрат від початку дня

Зафіксовано 9 обстрілів.

Сили АТО не зазнали втрат від початку дня
Фото: EPA/UPG

Від початку доби бойовики 9 разів обстрілювали позиції Збройних Сил України на Донбасі. Більшість ворожих обстрілів відбулася ще до світанку. Втрат сили АТО не зазнали.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у вечірньому зведенні.

На Приморському напрямку найактивніше бойовики застосовували зброю в західному передмісті тимчасово окупованого Донецька і на узбережжі Азовського моря. Зокрема вранці загарбники з танків, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів обстріляли опорні пункти ЗСУ поблизу Красногорівки. Трохи пізніше під щільний обстріл противника з 82-міліметрових мінометів потрапили українські воїни, які тримають оборону в районі Водяного. А в другій половині дня бойовики били з автоматичних станкових гранатометів по захисниках Широкиного.

На Донецькому напрямку бойовики сконцентрували свою вогневу активність на Світлодарській дузі. Ще до світанку кілька разів, використовуючи міномети різних калібрів, БМП і гранатомети, окупанти вели вогонь по опорних пунктах сил АТО в районі Луганського. Крім того, вранці противник із протитанкових гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів здійснив обстріл одного з опорних пунктів ЗСУ в південному передмісті Авдіївки.

На Луганському напрямку в суботу вдень бойовики зброї не застосовували. Втім, ще вночі вони з артилерійських систем калібру 152 мм обстріляли укріплення українських військових неподалік Кримського.

Як повідомляли, один військовий загинув, дев'ять отримали поранення і травми в п'ятницю на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram