ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-голову музичного фонду Спілки композиторів і його дружину підозрюють у шахрайстві на 7 млн гривень

Подружжя брало кредити в банку під заставу нерухомості Спілки.

Екс-голову музичного фонду Спілки композиторів і його дружину підозрюють у шахрайстві на 7 млн гривень
Фото: Александр Рудоманов

Прокуратура Києва повідомила колишнього голову Музичного фонду Спілки композиторів України про підозру в шахрайстві на суму понад 7,3 млн гривень шляхом відчуження нерухомості і заволодіння обманом коштами банку.

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури.

Під час слідства було встановлено, що підозрюваний і його дружина, яка виступила майновим поручителем, надали неправдиву інформацію про свої доходи та фінансовий стан для переконання працівників банку у своїй платоспроможності й отримання кредиту.

"Перебуваючи на вказаній посаді, зловмисник відчужив належне Спілці приміщення на вулиці Софіївській на користь власної дружини. Остання з метою отримання кредитних коштів передала зазначені приміщення в іпотеку банку. Надалі, незважаючи на те, що приміщення перебували в іпотеці, екс-голова Спілки, діючи від імені дружини, уклав договір купівлі-продажу зазначеної нерухомості, згідно з яким право власності на неї перейшло до іншої юридичної особи", - наголошують у повідомленні.

Зазначені незаконні дії подружжя завдали банківській установі понад 7,3 млн гривень збитків.

Колишньому чиновнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу. Санкція статті - від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, правоохоронці затримали екс-співробітників банку, які організували шахрайство на поверненні грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram