ГоловнаСуспільствоПодії

Сина депутата Молотка визнали невинним у непокорі поліції після ДТП

Суд визнав, що Денис Молоток не намагався сховатися, а його автомобіль "проїхав певну відстань" за інерцією.

Сина депутата Молотка визнали невинним у непокорі поліції після ДТП
Фото: MFA_Ukraine / twitter

Солом'янський районний суд Києва визнав сина депутата Верховної Ради Ігоря Молотка Дениса невинним у злісній непокорі вимогам поліцейського після дорожньо-транспортної пригоди, в якій було травмовано чотирьох людей, у листопаді 2016 року.

Про це свідчать матеріали суду.

У протоколі про адміністративне правопорушення йдеться, що 6 листопада 2016 року Mercedes GL350 під керуванням сина депутата потрапив у ДТП на вул. Борщагівській. При цьому водій чинив злісну непокору вимозі поліцейського залишитися в автомобілі та намагався втекти з місця події.

У результаті Дениса Молотка знайшли і затримали, а його дії кваліфікували за ч. 1 ст. 185 Кодексу про адміністративні правопорушення (злісна непокора законним вимогам поліцейського).

До суду син нардепа не з'явився, але подав свої письмові пояснення, згідно з якими 6 листопада 2016 року близько 04:00 він керував Mercedes GL350 і потрапив у ДТП. Не впоравшись із керуванням, він зіткнувся з автомобілем Daewoo Matiz і патрульною поліцейською машиною. Після зіткнення він "проїхав певну відстань, оскільки праве колесо його машини сильно пошкодилося, що не дозволило йому швидко зупинитися".

"У цей момент він перебував у стані сильного душевного хвилювання внаслідок ДТП. Таким чином, автомобіль не зупинився на місці ДТП і проїхав певну відстань уперед. Після зупинки він, перебуваючи в шоковому стані, вийшов з автомобіля і був поруч з ним, чекаючи на поліцію" , - йдеться в матеріалах суду.

Суд постановив, що склад правопорушення, який вказаний в адмінпротоколі, не відповідає диспозиції норми інкримінованої Денису Молотку статті, і він не може бути притягнутий до відповідальності.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року Денис Молоток потрапив у ДТП і розбив авто патрульної поліції та ще один автомобіль. Постраждали чотири людини. Сам Молоток відмовився від проходження експертизи на вміст алкоголю в крові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram