ГоловнаСуспільствоВійна

Доба в АТО пройшла без втрат

Кількість обстрілів зросла.

Доба в АТО пройшла без втрат
Фото: facebook.com/ato.news

Кількість обстрілів на Донбасі 27 червня зросла, однак жоден український військовий від них не постраждав.

За минулу добу зафіксований 31 обстріл, зокрема понад 10 - із застосуванням мінометів, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку незаконні збройні формування неодноразово обстрілювали позиції ЗСУ зі стрілецької зброї в районі Гнутового і Павлополя. З автоматичних станкових гранатометів, стрілецької зброї і 82-мм мінометів стріляли по захисниках Мар'їнки. Під гранатометний вогонь противника потрапили опорні пункти сил АТО в районі Широкиного та Лебединського. Обстріл з мінометів калібру 82 мм зафіксовано по укріпленнях сил АТО поблизу Гнутового. Всього на Приморському напрямку вчора було зафіксовано вісім ворожих збройних провокацій.

На Донецькому напрямку бойовики шість разів відкривали вогонь по українських військових. Позиції ЗСУ в передмісті Авдіївки обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Зі 120-мм мінометів і зенітної установки противник стріляв по укріпленнях сил АТО поблизу Луганського. Кілька разів з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї бойовики обстрілювали українських військових біля Кам'янки. Застосовуючи піхотне озброєння, бандформування також порушували перемир'я в районі Верхньоторецького.

На Луганському напрямку у світлий час доби було спокійно. Був зафіксований лише один ворожий обстріл - в районі селища Жовте з 82-мм мінометів. Однак після заходу бойовики здійснили ще 16 обстрілів. Починаючи з 20:00, загарбники інтенсивно обстрілювали відразу кілька ділянок. Зі 120-мм мінометів бойовики били по позиціях в районі Кряківки і Новоолександрівки. Там же, а також поблизу Щастя, Кримського та Троїцького, бандити застосовували міномети калібру 82 мм. У Станиці Луганській, Новозванівці, Валуйському і Попасній найманці били з різних систем піхотного озброєння. Крім того, зпо оборонних укріпленнях сил АТО поблизу Новоолександрівки противник вів вогонь з БМП і протитанкового ракетного комплексу.

Нагадаємо, протягом понеділка бойовики 18 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців на Донбасі. Втрат сили АТО не зазнали.

З 24 червня на Донеччині оголошено чергове перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram