ГоловнаСуспільствоПодії

У Кіровоградській області люди перекрили дорогу через затриманих поліцією ветеранів АТО

Бійці допомогли відбити рейдерську атаку на місцеву ферму, а їх "затримала і пограбувала поліція".

У Кіровоградській області люди перекрили дорогу через затриманих поліцією ветеранів АТО

У Кіровоградській області місцеві жителі перекрили дорогу, щоб не допустити вивезення за межі області затриманих поліцією ветеранів, які допомогли їм відбити рейдерську атаку.

За словами ветерана батальйону "Донбас" і власника охоронного підприємства Євгена Шевченка, бійці "Донбасу" й "Айдару" допомогли фермеру з села Бережинка відбити атаку "тітушок", які намагалися здійснити силове захоплення підприємства.

"Рейдери з охоронної компанії "Борисфен", яку контролює народний депутат від "Народного фронту" Юрій Береза, спробували захопити головний офіс підприємства, але повстали селяни. Поліція на дзвінки не приїжджала протягом двох годин. Приїхала вже за фактом, коли селяни розбили "тітушок" і власноруч затримали 31 людину", - написав Шевченко у Facebook.

Згодом, за словами Шевченка, власника - фермера - викликали на допит у прокуратуру, під час якого його госпіталізували із серцевим нападом. У село прибули озброєні поліцейські, які, відмовившись представитися, затримали ветеранів АТО, які охороняли підприємство. Затримання проводили з порушенням норм КПК і супроводжували невмотивованим насильством. Крім того, у затриманих відібрали гроші без оформлення протоколів, стверджує Шевченко.

Серед затриманих поліцією - один з командирів батальйону "Донбас" Анатолій Виногродський.

Після затримання ветеранів і місцевих жителів вивезли на автобусах із села. За словами Шевченка, автобуси прямували до Умані Черкаської області. На кордоні області місцеві жителі перекрили дорогу, заблокувавши рух автобусів. Поліція була змушена відпустити затриманих. На місце прибули губернатор і керівництво обласної поліції.

"...але вони не можуть пояснити, з якої причини ветеранів і селян спочатку побили, а потім затримали і пограбували", - зазначив Шевченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram