ГоловнаСуспільствоПодії

На Закарпатті заарештували двох організаторів підпільного горілчаного цеху

Один з них - депутат сільради.

На Закарпатті заарештували двох організаторів підпільного горілчаного цеху
Фото: facebook.com/arsen.avakov

У вівторок, 27 червня, в Закарпатській області були взяті під варту двоє підозрюваних в організації великого підпільного виробництва алкогольної продукції.

Як зазначає прес-служба місцевої прокуратури, йдеться про горілчаний цех, який накрили в березні 2017 року в місті Стрий.

Одні з організаторів цього виробництва - депутат сільської ради з Хустського району. Його заарештували із заставою 128 тисяч гривень. Його ймовірного спільника взято під варту із заставою 370 тисяч гривень.

Кримінальне провадження розслідується за чотирма статтями Кримінального кодексу - ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів, вчинене групою осіб), ч.3 ст.229 (незаконне використання бренду), ч.3 ст. 28 - ч.1 ст.204 (незаконний збут підакцизних товарів, здійснених групою осіб) та ч.3 ст.199 (збут підроблених акцизних марок).

Під час обшуків поліція і прокуратура вилучили 2 тисячі ящиків контрафактної горілки, 120 тисяч доларів США, 117 тисяч євро, 600 тисяч гривень. Було вилучено обладнання для розливу горілки, понад 5 тонн спирту, підроблені акцизні марки, чорна бухгалтерія.

Дохід організаторів цеху за день міг сягати 500 тисяч гривень.

Тепер їм загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram