ГоловнаСуспільствоВійна

Одного військового поранено за добу на Донбасі

Майже не стріляли лише на Приморському напрямку.

Одного військового поранено за добу на Донбасі
Фото: facebook.com/ato.news

У неділю в результаті ворожих обстрілів на Донбасі одного українського військового було поранено.

Про це повідомляє штаб АТО.

Упродовж минулої доби підрозділи російсько-окупаційних військ 23 рази обстрілювали позиції Збройних Сил України, частіше вночі, ніж удень. Відносна стабілізація з учорашнього ранку спостерігається лише на Приморському напрямку. Найбільш інтенсивні обстріли, в тому числі з артилерії, були в Луганській області.

На Приморському напрямку противник відкривав вогонь по позиціях сил АТО лише раз - відразу після півночі зі станкового протитанкового гранатомета відкривали вогонь поблизу Павлополя.

На Донецькому напрямку бойовики 12 разів порушували перемир'я, в основному в передмісті Авдіївки і на північному сході - в районі Кам'янки. Там противник застосовував гранатомети і стрілецьку зброю. Крім того, оборонні укріплення поблизу Кам'янки були обстріляні з 82-міліметрових мінометів. Також по одній збройній провокації вчора ввечері було зафіксовано неподалік Луганського і в районі Зайцевого, де проросійські незаконні збройні формування били по опорних пунктах ЗСУ з піхотного озброєння і БМП. По військових, які тримають оборону біля Верхньоторецького, бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів. Там само "працював" ворожий снайпер.

На Луганському напрямку противник здійснив 10 обстрілів, активно застосовуючи міномети. Близько 21:00 бойовики щільно обстріляли позиції ЗСУ поблизу Троїцького з мінометів калібрів 120 і 82 мм. Також з 82-міліметрових мінометів найманці відкривали вогонь у районі Щастя, Катеринівки і Жовтого. Неподалік Новозванівки бандити застосовували протитанкові ракетні комплекси і озброєння БМП, поблизу Новоолександрівки - великокаліберні кулемети. По захисниках Попасної незаконні збройні формування відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, в суботу сили АТО розгромили диверсійно-розвідувальну групу противника в районі Жолобка Луганської області. Чотирьох бойовиків було взято в полон, ще двох: командира і одного з диверсантів - ліквідовано. Загиблий командир групи був громадянином Російської Федерації, ще один полонений - також з РФ.

Втрати сил АТО за суботу - двоє загиблих (військові підірвалися на міні) і троє поранених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram