ГоловнаСуспільствоВійна

У Київській області відкриють центр реабілітації контужених в АТО

МВС також готує проекти для допомоги тим, що страждають від посттравматичного синдрому.

У Київській області відкриють центр реабілітації контужених в АТО
Арсен Аваков
Фото: www.dyvys.in

У листопаді буде відкрито медичний центр для реабілітації військових, що отримали контузії від вибухів, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Уже запущена програма з реабілітації контужених для людей, які отримали контузії від вибухів. Ми робимо медичний центр. Це спеціальний центр, який буде розташований у Київській області, на який вже виділено бюджет в цьому році", - сказав Аваков агентству Інтерфакс-Україна.

Він додав, що МВС розробляє проекти з реабілітації військових, які страждають від посттравматичного синдрому. Вони будуть представлені на РНБО.

"Це комплексна програма, яка повинна мати державне значення ... Загалом наше бачення проекту ми запропонуємо для РНБО. Думаю, що Олександр Валентинович [Турчинов, секретар РНБО] зможе потім запропонувати якісь комплексні заходи", - сказав Аваков.

Нагадаємо, у своїй статті "Стратегія гібридного світу" Аваков навів дані, згідно з якими близько 500 випадків самогубств учасників антитерористичної операції після повернення із зони АТО зареєстровані з початку російської агресії. Міністр також зазначив, що в світовій практиці 90-95% учасників бойових дій згодом мають медичні (пов'язані з нервовою системою) і соціальні проблеми, а у близько третини діагностується посттравматичний синдром, результатом якого нерідко стають самогубства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram