ГоловнаСуспільствоВійна

Місія ОБСЄ відкрила патрульну базу в Попасній

Це десята передова патрульна база місії у східній Україні.

Місія ОБСЄ відкрила патрульну базу в Попасній
Фото: facebook.com/oscesmm

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні в суботу, 24 червня, відкрила нову передову патрульну базу в Попасній Луганської області.

Нова база розширить присутність місії в Луганській області і дозволить швидше повідомляти про події, йдеться у фейсбуці СММ. В Попасній будуть базуватися вісім спостерігачів з ротацією раз у п'ять днів. База буде працювати цілодобово.

Це десята передова патрульна база місії у східній Україні.

Раніше СММ відкрила шість ППБ в Донецькій області, а саме: в підконтрольних уряду містах Волноваха, Покровськ (колишній Красноармійськ), Світлодарськ, а також у Горлівці та Дебальцевеому, де базуються бойовики "ДНР". У Луганській області працюють дві передових патрульних бази: в контрольованому Новоайдарі та в Кадіївці на території, зайнятій "ЛНР". Дві станції в Станиці Луганській і Щасті були тимчасово евакуйовані через обстріли.

"Ми готові відкрити більше передових патрульних баз по обидві сторони лінії зіткнення. Але щоб відкрити додаткові бази, нам потрібні гарантії від обох сторін. Ми сподіваємося, що вони підтримають СММ в її роботі зі стабілізації і нормалізації ситуації в Україні", - прокоментував сьогоднішнє відкриття заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram