ГоловнаСуспільствоВійна

У Костянтинівці затримали жінку-медика за пособництво бойовикам

Вирішують питання про обрання затриманій запобіжного заходу. 

У Костянтинівці затримали жінку-медика за пособництво бойовикам
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки затримали в Костянтинівці Донецької області жінку за підозрою в пособництві бойовикам "ДНР".

Про це повідомляється  на сайті СБУ.

Зазначається, що жінка впродовж тривалого часу збирала дані про розташування позицій, переміщення особового складу та військової техніки сил антитерористичної операції.

Потім отриману інформацію вона передавала своєму чоловікові - керівнику одного з розвідпідрозділів терористів. Чоловік приєднався до бойовиків у червні 2014 року, брав участь у бойових зіткненнях, зокрема - в районі Донецького аеропорту.

"У підконтрольній Україні Костянтинівці затримана працювала в медичному закладі й, на відміну від її «колег» на тимчасово окупованих територіях, отримувала непоганий заробіток. При цьому, незважаючи на професійний обов'язок медпрацівника й матеріальну забезпеченість, вона самовіддано допомагала терористам убивати й калічити українських воїнів", - зазначають у СБУ. 

Фото: ssu.gov.ua

Під час обшуків за місцем проживання жінки вилучили планшетний комп'ютер, флеш-накопичувачі та мобільні телефони з доказами передачі інформації бойовикам. Їй повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу.

Вирішують питання про обрання затриманій запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше суд звільнив від відповідальності двох мешканців Слов'янська, котрі допомагали бойовикам. Чоловіки самі звернулися до правоохоронців у рамках програми СБУ "На тебе чекають удома".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram