ГоловнаСуспільствоЖиття

Гужві готують повідомлення про підозру за статтею "Вимагання", - ГПУ

Слідство стверджує, що головний редактор зі своїм помічником вимагали в народного депутата $20 тис.

Гужві готують повідомлення про підозру за статтею "Вимагання", - ГПУ

Головному редактору інтернет-видання Страна.ua Ігореві Гужві готують повідомлення про підозру за статтею вимагання (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу).

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у Фейсбуці.

"Під час досудового розслідування встановлено, що керівник інтернет-видання зі своїм особистим помічником вимагали у народного депутата України кошти в розмірі $20 тис. за нерозголошення у засобах масової інформації відомостей про його особисте життя і політичну діяльність", - написала Сарган.

За її словами, упродовж майже трьох місяців слідство виявило і зафіксувало, зокрема на матеріальних носіях інформації, протиправні дії зазначених осіб, їхню домовленість між собою про суму грошей, яку вони мали намір отримати від потерпілого, а також про наміри та наявність компромату для шантажу останнього.

"Після передачі $10 тис. від потерпілого через посередника керівнику інтернет-видання, зазначена особа була затримана в порядку ст. 208 КПК України. За результатами проведеного обшуку в приміщенні редакції вказані кошти були виявлені в портфелі керівника інтернет-видання", - зазначила Сарган.

Нагадаємо, в четвер увечері в Києві затримали головного редактора інтернет-видання "Cтрана.ua" Ігоря Гужву. Як повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, Гужва вимагав та отримав $10 тис. за нерозміщення компромату на нардепа Лінька. 

За словами генпрокурора, у розпорядженні слідства є відео- і фотодокази цього правопорушення.

У п'ятницю Лінько підтвердив, що головний редактор "Cтрана.ua" вимагав у нього гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram