ГоловнаСуспільствоПодії

У редакцію Страна.ua прийшли з обшуками, Гужву затримали (оновлено)

Головреда підозрюють у вимаганні.

Правоохоронці проводять обшуки в редакції Страна.ua.

Про це заступник головного редактора видання Світлана Крюкова повідомила у Facebook.

"У редакції "Страна.ua" обшук. Наш ньюс-рум в одну кімнату окупували співробітники СБУ. Близько 15-20 осіб. Будівлю бізнес-центру зачинено на вході. Усередині три співробітники редакції і кролик, серед них, головний редактор Ігор Гужва. Причина - наразі не відома", - написала вона.

Пізніше Крюкова уточнила, що проводить обшуки не СБУ, а представники поліції.

"Приїхали адвокати. Співробітник нацполіції дав короткий коментар і обмовився, що обшук проводить слідче управління Нацполіції", - додала заступник редактора видання.

Оновлено. Співробітники Нацполіції прийшли в редакцію Страна.ua з поданням суду про обшук за "нібито вимагання у нардепа Лінька". Про це повідомив Українським Новинам головний редактор видання Ігор Гужва.

На думку Гужви, кримінальна справа проти видання сфальсифікована і з'явилася після критичної публікації про нардепа з фракції Радикальної партії Дмитра Лінька.

"Кілька місяців тому до нас приходили люди від Лінька. Пропонували 20 тисяч доларів, щоб ми зняли один матеріал. Ми відмовилися. Ось відтоді нам і намагаються шити кримінальну справу", - заявив головний редактор видання.

Водночас безпосередньо під час телефонної розмови з Українськими Новинами невідомий голос вимагав у Ігоря Гужви в грубій формі віддати телефон, після чого зв'язок перервався.

Оновлено 23:05. Головного редактора Ігоря Гужву затримали правоохоронці, повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

За даними ГПУ, підозрюваний вимагав і отримав $10 тис. за нерозміщення компромату на чинного політика.

Нагадаємо, напередодні ГПУ і СБУ провели нові обшуки в "Укрзалізниці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram