ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпрі складено перший адмінпротокол за носіння георгіївської стрічки

Інцидент стався під час заходів до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.

У Дніпрі складено перший адмінпротокол за носіння георгіївської стрічки
Фото: Gorlovka.Today

У Дніпрі поліцейські склали на жінку адміністративний протокол за носіння забороненої георгіївської стрічки, а саму стрічку вилучили.

Про це повідомляють на сайті обласної поліції.

Інцидент стався під час заходів до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни 22 червня. Громадську безпеку забезпечували 60 співробітників поліції.

"На місці події поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 173-3 КУпАП (виготовлення і пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки)", - йдеться в повідомленні.

Суму штрафу в поліції не уточнили.

Нагадаємо, 16 травня Рада проголосувала за заборону георгіївської стрічки, але наступного дня депутати від фракції "Опоблоку" внесли проекти постанови про скасування результатів голосування. За регламентом, поки Рада їх не розгляне, закон направляти на підпис президентові не можна. 25 травня парламент розблокував підписання цього закону.

14 червня закон було опубліковано в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України" - і він набув чинності.

Раніше Держприкордонслужби кілька разів відмовляла у в'їзді іноземцям, які везли георгіївські стрічки.

У Росії георгіївську стрічку як символ Перемоги почали використовувати з 2005 року. З початком російської агресії проти України її почали використовувати сепаратисти та бойовики. У 2014 році її також використовували "Самооборона Криму" і проросійські сепаратисти на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram