ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежа в будівлі біля ЦУМу могла статися через недбалість будівельників, - Білоцерковець

Радник мера також не відкидає версію про підпал.

Пожежа в будівлі біля ЦУМу могла статися через недбалість будівельників, - Білоцерковець
Фото: Сергей Нужненко

Згідно з попереднім висновком, пожежа в будівлі на Хрещатику могла статися через недбалість будівельників.

Про це повідомив радник мера Києва Дмитро Білоцерковець у Фейсбуці.

"Висновки з приводу вчорашньої пожежі на Хрещатику, 40/1. Попередній висновок - недбалість будівельників. Свідки підтверджують, що на даху вели роботи з укладання руберойду, через що дійсно можливе виникнення пожежі", - написав він.

При цьому Білоцерковець не відкидає версію про навмисний підпал.

"Неофіційно, мій особистий висновок - від пожежі, безсумнівно, може виграти власник. Отже, підпал, теоретично, міг бути навмисним. Мотивація можливого підпалу криється в збільшенні комерційних площ будівлі", - додав він.

Далі, за його словами, власник будівлі та потенційний забудовник спочатку намагатимуться зняти статус пам'ятника архітектури, на підставі експертизи про неможливість відновлення об'єкта.

"Після цього будуть іти на реконструкцію зі значним збільшенням площ... Висновок: не можна дозволити зняти статус пам'ятника архітектури, нехай власник відновлює будівлю в наявних параметрах!" - наголосив Білоцерковець.

Нагадаємо, у вівторок у Києві на вулиці Хрещатик загорівся будинок, який розташований біля Центрального універмагу. Триповерхову будівлю було побудовано в 1873 році, спочатку її знали як готель "Кане". Потім тут був розташований Центральний гастроном. Зараз будинок наполовину відселений, на перших поверхах працюють кілька магазинів і кафе.

Займання сталося о 16:55. Пожежу вдалося загасити до 21:04.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram