ГоловнаСуспільствоВійна

З початку дня в зоні АТО не зафіксовано жодного випадку використання забороненого озброєння

Бойовики відкривали вогонь тільки на Приморському та Луганському напрямках.

З початку дня в зоні АТО не зафіксовано жодного випадку використання забороненого озброєння
Фото: Макс Левин

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі істотно стабілізувалася - з початку доби бойовики лише вісім разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Водночас, не зафіксовано жодного факту використання озброєння, забороненого Мінськими угодами.

"Бойовики відкривали вогонь тільки на Приморському та Луганському напрямках. В результаті бойових дій жоден український боєць не постраждав", - зазначають у штабі.

На Приморському напрямку зафіксовано п'ять обстрілів позицій ЗСУ. З протитанкових гранатометів і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по укріпленнях в районі Павлополя і Новомихайлівки, а з великокаліберних кулеметів - у районі Мар'їнки і Талаківки.

На Луганському напрямку бойовики тричі обстрілювали Новоолександрівку, ще до світанку, використовуючи великокаліберні кулемети і зенітну установку.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов представив концепцію закону про деокупацію Донбасу. Однією з важливих складових майбутнього законопроекту є надання президенту права застосовувати Збройні Сили України та інші військові формування в Луганській і Донецькій областях. Водночас підкреслюється, що зараз законодавство визначає дві підстави для застосування військ - це стан війни і АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram