ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські споживачі підтримують тренд використання енергоощадних технологій Новости компаний

Українські споживачі підтримують тренд використання енергоощадних технологій

За останні роки в Україні була чітко сформульована ідея повної енергомодернізації країни, яка включала б як промисловий сектор, так і житловий. Питання раціонального використання та зберігання енергоресурсів завжди актуальне. Українські споживачі підтримують стратегію енергонезалежності та раціонального використання ресурсів. І, зокрема, віконний ринок України це добре відчуває.

Упродовж багатьох років заміна вікон українцями сприймалася більше як крок для поліпшення естетичної складової оселі. Люди обирали економічно вигідні конфігурації, не приділяючи достатньої уваги функціональним можливостям вікон. Зараз ситуація кардинально змінилася. Збільшення попиту на енергоефективні вікна свідчить про те, що українці прагнуть використовувати сучасні можливості в енергозбереженні. Що також підтверджує зростання частки енергоощадних вікон на ринку СПК (світлопрозорих – прим. автора) конструкцій.

Ба більше, за даними компанії МІРОПЛАСТ, одного з найпотужніших виробників ПВХ-профілю для вікон і дверей в Україні, відбувся повний перерозподіл споживацьких уподобань. Якщо раніше певним стандартом ПВХ-вікон вважалися економічні системи з монтажною шириною 60 мм та доволі слабкими можливостями у теплозбереженні, то зараз українці обирають вікна за європейськими стандартами. Так, своєрідним трендом на віконному ринку є системи з монтажною шириною 70-82 мм зі склопакетами від 40 мм та енергоощадним склом. Саме такі вікна дають максимум енергоощадних можливостей. Варто зазначити, що державна програма компенсації "Теплі кредити" сприяє визначенню споживачами енергозбереження як одного з головних пріоритетів у виборі вікон.

На щастя, українські виробники давно готові забезпечити споживачів енергоефективними вікнами. Одна з найбільш "теплих" профільних систем на ринку, WDS 8 SERIES, доступна українцям з 2012 року. Вона розроблена та створена інженерами української компанії МІРОПЛАСТ. Проведені досліди - як українськими, так і німецькими лабораторіями - доводять, що вікна WDS 8 SERIES у 2,5 разу краще зберігають тепло, ніж вікна зі звичних трикамерних систем шириною 60 мм. Високий рівень енергоефективності робить вікна WDS прекрасною інвестицією у комфорт оселі. Вони дозволяють значно скоротити витрати на опалення у зимовий період і кондиціонування влітку.

Зростання попиту на енергоефективні технології, зокрема вікна WDS, свідчить про переорієнтування звичок споживачів на раціональне використання енергоресурсів та руху до модернізації житлового фонду, а український виробник ПВХ-профілю повністю готовий задовольнити зростання попиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram