ГоловнаСуспільствоЖиття

Відпочинок у Криму планує один відсоток українців, - опитування

На першому місці за популярністю, як і рік тому - відпочинок у Карпатах

Відпочинок у Криму планує один відсоток українців, - опитування
Пляжный сезон в Крыму, 2016
Фото: neva-alushta.com

Відпочити у анексованому Росією Криму має намір лише один відсоток жителів країни. Про це свідчать дані проведеного у травні опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), оприлюднені 19 червня.

За результатами соцдослідження, на першому місці за популярністю, як і рік тому - відпочинок у Карпатах і інших місцях України - 10%.

На другому місці - відпочинок на дачах і заміських будинках (8%); до родичів у село планують їхати 5% опитаних.

За кордон на відпочинок збираються 3% респондентів.

До Криму, як і рік тому, має намір відправитися 1% опитаних. При цьому у Крим і за кордон збираються переважно представники молодшої вікової категорії 28-29 років (відповідно 3 і 6%).

Не визначилися з відпусткою 145 українців.

Як зазначається, на момент проведення опитування розмови про безвіз не справляли помітного впливу на плани відпочити за кордоном.

Опитування КМІС проводилося 19-28 травня 2017 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2040 респондентів, які проживають у 108 населених пунктах всіх областей України (крім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилися тільки на територіях, контрольованих Україною.

Нагадаємо, за даними соцопитування, українцями за національністю вважають себе 90,6% громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram