ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових поранені на Донбасі з початку дня

Двічі окупанти застосовували важке озброєння.

Двоє військових поранені на Донбасі з початку дня
Фото: facebook.com/ato.news

Оперативна ситуація в районі АТО протягом понеділка істотних змін не зазнала. Підрозділи російсько-терористичних військ продовжують вести вогонь по позиціях Збройних Сил України вздовж усієї лінії зіткнення.

З півночі бойовики 21 раз обстріляли сили АТО, двоє військових отримали поранення, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку вночі незаконні збройні формування відкривали вогонь невисокої інтенсивності з мінометів калібру 82 мм по укріпленнях сил АТО поблизу Павлополя. З гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник неодноразово обстрілював опорні пункти в районі Широкиного, Водяного, Талаківки і Березового. Крім того, біля Талаківки українських воїнів обстрілював ворожий снайпер.

На Донецькому напрямку окупанти ще до світанку тричі обстрілювали з великокаліберних кулеметів і гранатометів підрозділи сил АТО, які тримають оборону в південному передмісті Авдіївки. Після полудня проросійські бандформування здійснили обстріл позицій ЗСУ в районі н.п. Новолуганське, що на Світлодарській дузі. Там під прикриттям вогню зі станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по українських захисниках вів вогонь снайпер.

На Луганському напрямку перша ворожа збройна провокація була зафіксована вночі поблизу Станиці Луганської, де бойовики відкрили вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Згодом загарбники двічі щільно били з гранатометів різних систем по опорних пунктах сил АТО біля Новозванівки. З 11.00 і досі противник знову активізувався в районі Бахмутської траси. Там підрозділи російсько-окупаційних військ вже кілька разів відкривали вогонь по оборонних укріпленнях у районі Кримського. Застосовував противник 120-міліметрові і 82-міліметрові міномети і піхотне озброєння.

Нагадаємо, шестеро військових отримали поранення в зоні АТО в неділю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram