ГоловнаСуспільствоВійна

ГПУ: свідки повідомили про страту терористами на Донбасі 134 осіб

Ідентифіковано тільки 13 жертв "ДНР" і "ЛНР".

ГПУ: свідки повідомили про страту терористами на Донбасі 134 осіб
Фото: www.segodnya.ua

Свідки в кримінальному провадженні за фактами вчинення на території Донецької та Луганської областей членами терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" широкомасштабних і систематичних порушень законів і звичаїв ведення війни повідомили про масові страти, скоєні бойовиками і військовими РФ на Донбасі.

Про це свідчить відповідь Генеральної прокуратури України на запит РБК-Україна.

Зазначено, що в цей час у досудовому розслідуванні допитано як потерпілих понад 900 осіб, яких безпосередньо утримували в полоні та піддавали тортурам і нелюдському поводженню з боку представників терористичних організацій.

"Зокрема, потерпілі повідомили, що вони були свідками вбивства 134 військовослужбовців і цивільних осіб, 121 з яких досі не ідентифіковано. Разом з тим, під час розслідування виявлено факти вбивства військовослужбовцями Збройних сил Російської Федерації та учасниками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" полонених військовослужбовців і цивільних осіб. У цей час зі свідчень допитаних потерпілих ідентифіковано 13 осіб, які були вбиті учасниками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР"", - зазначено у відповіді.

Наголошують, що, згідно зі свідченнями, були факти масових убивств у містах Слов'янськ, Горлівка, Макіївка та в районі Іловайська Донецької області.

На причетність до скоєння вказаних злочинів нині слідство перевіряє більш ніж десять осіб з числа бойовиків терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" і військовослужбовців Збройних сил РФ.

Нагадаємо, минулого літа в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини "Відповідальність за вбивства в Україні з січня 2014 року по травень 2016 року" зазначалося, що в результаті страт на Донбасі загинули кілька сотень людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram