ГоловнаСуспільствоВійна

Шестеро військових отримали поранення в зоні АТО за добу

Бойовики 47 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі.

Шестеро військових отримали поранення в зоні АТО за добу
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається напруженою, за минулу добу бойовики 47 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. У результаті шестеро бійців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку терористи 21 раз обстріляли оборонні укріплення сил АТО. З мінометів калібру 120 мм били по позиціях ЗСУ в районі Павлополя, Чермалика, Широкиного і Миколаївки. З 82-міліметрових мінометів вели вогонь поблизу Водяного. Неподалік цих населених пунктів, а також біля Талаківки і Лебединського проросійські бойовики вдавалися до збройних провокацій, застосовуючи менш потужне озброєння - переважно гранатомети і стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку "найспекотніше" вчора було на північний схід від Авдіївки - в районі Кам'янки. Бойовики неодноразово вели вогонь по опорних пунктах українських військових зі 120-міліметрових і 82-міліметрових мінометів і піхотного озброєння. Також вдень під вогнем гранатометів і великокаліберних кулеметів опинилися позиції ЗСУ на підступах до Луганського, що на Світлодарській дузі. Із цього ж озброєння вже з настанням сутінків противник порушував "тишу" тільки в південному передмісті Авдіївки. Усього на цьому напрямку було зафіксовано 11 випадків застосування зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 15 ворожих обстрілів, більшість із яких - затемна. З мінометів терористи били по опорних пунктах сил АТО в районі Кримського, Троїцького, Новотошківського і Золотого. Зі стрілецької зброї, гранатометів і великокаліберних кулеметів, іноді - озброєння БМП били в районі Катеринівки, Новоолександрівки, Новозванівки, Станиці Луганської і Щастя.

Нагадаємо, з початку бойових дій на Донбасі 2696 військовослужбовців ЗСУ загинули, ще 9903 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram