ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовий загинув у четвер на Донбасі

Зафіксовано 50 обстрілів.

Один військовий загинув у четвер на Донбасі

У четвер, 15 червня, на Донбасі в результаті ворожого обстрілу загинув один український військовий.

Протягом доби бойовики 50 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ уздовж усієї лінії фронту. Працівники Державтоінспекції зафіксували дев'ять випадків застосування противником забороненого Мінськими угодами озброєння. Двічі окупанти обстріляли житлові квартали прифронтових населених пунктів, повідомляє штаб АТО.

На Приморський напрямок припала майже половина обстрілів. Вранці з реактивних артилерійських систем обстріляли житлові квартали Мар'їнки. На щастя, ніхто із цивільних не постраждав.

На цій ділянці фронту бойовики протягом дня застосовували 120-міліметрові міномети в районі Мар'їнки, Павлополя, Широкиного і Водяного. Поблизу Красногорівки і Талаківки застосовували міномети калібру 82 мм. Крім того, кілька збройних провокацій зафіксовано поблизу Гнутового, Лебединського, Чермалика та Новомихайлівки, де бойовики відкривали вогонь різної інтенсивності з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку підрозділи російсько-терористичних військ здійснили 13 обстрілів оборонних укріплень сил АТО. З передмістя тимчасово окупованої Горлівки противник обстріляв з артилерії калібру 122 мм позицій сил АТО поблизу селища Південне. Також загарбники інтенсивно обстрілювали опорні пункти ЗСУ в районі Кам'янки з танків і мінометів калібру 120 мм. З таких самих мінометів уже під вечір бойовики вели вогонь з боку Донецького аеропорту по українських військових, які тримають оборону біля Пісків. Увечері найнапруженішою ситуація була в південному і північно-східному передмістях Авдіївки, де стріляли з 82-міліметрових мінометів і піхотного озброєння.

На Луганському напрямку було зафіксовано 13 ворожих збройних провокацій, більшість з яких - уже після 18:00. Зокрема, пізно ввечері бойовики випустили кілька мін калібру 120 мм по позиціях поблизу Катеринівки. Там само, а також у районі Щастя і Кримського застосовували 82-міліметрові міномети. Обстрілюючи з мінометів Щастя, бойовики випустили три міни безпосередньо по одному з житлових масивів цього населеного пункту. Ніхто з місцевих жителів, на щастя, не постраждав. Інформацію про можливі руйнування уточнюють.

Крім того, на цьому напрямку з гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по силах АТО в районі Новозванівки, Малинового, Дінця, Валуйського, Новоолександрівки, Станиці Луганської і Попасної.

Нагадаємо, 14 червня на Донбасі загинув мирний житель, було поранено трьох військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram