ГоловнаСуспільствоВійна

У Міноборони підтвердили загибель понад 1700 чоловік, які воювали на стороні "ДНР/ЛНР"

Кількість загиблих, чиї дані залишаються невстановленими, не менше, ніж документально підтверджених.

У Міноборони підтвердили загибель понад 1700 чоловік, які воювали на стороні "ДНР/ЛНР"
Фото: newsonline24.com.ua

Головне управління розвідки Міністерства оборони України зібрало інформацію про втрати бойовиків на Донбасі. За даними СБУ та ГУР Міноборони, до складу армійських корпусів "ДНР" і "ЛНР" входить 35-40 тисяч озброєних сепаратистів самопроголошених "республік" і від чотирьох до п'яти тисяч - російських військових.

Про це повідомляє ВВС-Україна.

"Ми збираємо дані про загиблих, які підтверджені нашими засобами розвідки: радіоелектронними, технічними, агентурними. Тобто, ми знаємо імена, прізвища людей, звідки вони. Повірте, цих засобів нам цілком достатньо, вони ті ж, які мають розвідки всіх провідних країн світу", - розповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, ГУР має документально підтверджені дані про загибель понад 1700 чоловік, які воювали на стороні "ДНР/ЛНР": за п'ять місяців цього року - 280 осіб, в 2016 році - 850, за 9 місяців 2015 року - 627 осіб.

У 2014 році ГУР облік загиблих противника не вів, тому в загальній цифрі вони не враховані. Однак саме в 2014-му тривали бої за Донецький аеропорт, а також під Іловайськом, де обидві сторони зазнали суттєвих втрат.

Вадим Скібіцький наголошує, що кількість загиблих, чиї дані залишаються невстановленими, не менше, ніж документально підтверджених. Він спирається на наявну інформацію розвідки про безіменних або тих, про кого відомо лише "позивні".

Представник ГУР визнає, що точно сказати, хто з загиблих - громадянин Росії, хто - житель Донбасу, вкрай важко.

"Дуже складно визначити, хто загинув: сепаратисти з українським громадянством, найманець з території Росії або кадровий військовослужбовець Збройних Сил РФ. Російські військові потрапляють на територію України з "легендами", змінюють прізвища, отримують позивні. Нам, наприклад, відомі випадки, коли під одним і тим же позивним три роки ховаються різні командири, і ми знаємо, що вони - російські", - зазначив Вадим Скібіцький.

Нагадаємо, за даними ООН, з початку збройного конфлікту на Донбасі кількість загиблих досягла 10 090 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram