ГоловнаСуспільствоПодії

Двох київських поліцейських упіймали на кришуванні крадіжок у ТРЦ

У схемі брали участь охоронці торгово-розважального центру.

Двох київських поліцейських упіймали на кришуванні крадіжок у ТРЦ
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Двоє оперуповноважених одного з районних управлінь поліції Києва кришували злодіїв, які орудували в торгово-розважальному центрі.

"Працівники поліції організували на території Деснянського району столиці злочинну діяльність груп кишенькових злодіїв з-поміж осіб циганської національності і вихідців із Кавказького регіону. Під час здійснення ними злочинів правоохоронці забезпечували їм прикриття і допомагали уникнути відповідальності. Крім того, приховували факти крадіжок від реєстрації та фальсифікували звернення громадян з цього приводу", - повідомляє прокуратура Києва.

При цьому у злочинній схемі були задіяні охоронці ТРЦ. Вони контролювали за грошову винагороду діяльність злодіїв, а також знищували записи в системі відеоспостереження торгового центру.

Окремим "заробітком" для затриманих поліцейських були систематичні побори з місцевих підприємців і осіб, які збувають крадене.

Під час отримання щомісячної плати від одного з підприємців поліцейських затримали.

14 і 15 червня правоохоронці провели понад 20 обшуків, у тому числі в приміщеннях ТРЦ, а також за місцем проживання ромів у Києві та Київській області.

Затриманим правоохоронцям готують повідомлення про підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram