ГоловнаСуспільствоВійна

Аваков виступив за перегляд статусу АТО на Донбасі

На думку голови МВС, такий формат втратив актуальність.

Аваков виступив за перегляд статусу АТО на Донбасі
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступив за перегляд статусу антитерористичної операції на Донбасі для зняття штучних обмежень військовим і спецслужбам.

Про це він заявив журналістам.

Голова МВС зазначив, що формат АТО було вироблено на початковому етапі конфлікту з Росією - ще до початку повноцінних військових дій. На думку Авакова, такий формат втратив актуальність.

"Очевидно, треба переглянути статус (АТО), але не переглянути суть", - сказав він.

На думку Авакова, необхідно законодавчо усунути штучні обмеження для військовослужбовців і спецслужб під час ведення бойових дій на Донбасі. При цьому він підкреслив, що перемогу Україна здобуде шляхом політичного тиску на Росію, а не активізацією бойових дій.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що в Україні потрібно завершити АТО і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ. За його словами, уточнений законопроект "Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей" буде представлено президентові, після чого його оперативно внесуть у Верховну Раду.

Петро Порошенко, зі свого боку, пояснив, що було розроблено законопроект про реінтеграцію Донбасу, який передбачає низку заходів з повернення окупованих територій і визначає їхній правовий статус. За його словами, заяву Турчинова не слід трактувати як спробу перейти до військового стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram