ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли житлові квартали Сухої Балки, загинув мирний житель

Також у зоні АТО поранені троє військовослужбовців.

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики 55 разів обстріляли позиції ЗСУ і населені пункти. В результаті загинув мирний житель, а також під час бойових дій було поранено трьох військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку близько 23:00 з боку окупованої Горлівки терористи обстріляли житлові квартали населеного пункту Суха Балка. В результаті прямого влучення артилерійського снаряда в житловий будинок по вулиці Молодіжній загинув 52-річний чоловік. На цій самій вулиці пошкодження отримали ще три житлові будинки, обірвано лінії електропередачі, перебито газову трубу і пошкоджено водонапірну вежу.

Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Крім того, на цьому напрямку зафіксовано 13 випадків порушення режиму припинення вогню. З мінометів калібру 120 мм і 82 мм бойовики обстріляли позиції сил АТО в районі Авдіївки. З 122-мм артилерії били по опорних пунктах у районі Пісків, також під мінометним вогнем опинилися бійці, які тримають оборону біля Опитного і Верхньоторецького. З гранатометів і стрілецької зброї терористи відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ в районі Майорська, Кам'янки та Невельського.

На Приморському напрямку бойовики з мінометів калібру 120 мм обстрілювали укріплення бійців АТО в районі Миколаївки, зі 122-мм ствольної артилерії - позиції поблизу Чермалик, з мінометів калібру 82 мм били поблизу Красногорівки. Під обстріл неодноразово потрапляли Павлопіль, Талаківка, Водяне, Лебединське, Широкине, Гнутове і Мар'їнка. Всього за добу на цьому напрямку зафіксовано 23 збройні провокації.

На Луганському напрямку терористи 19 разів обстріляли позиції ЗСУ. З мінометів били по позиціях сил АТО в районі Катеринівки, Новоолександрівки, Щастя і Трьохізбенки. Поблизу цих населених пунктів, а також неподалік від Жовтого, Новотошківського, Кримського, Троїцького і Станиці Луганської неодноразово відкривали вогонь по укріпленнях ЗСУ з гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Росія зміцнює військову інфраструктуру уздовж кордону з Україною, а також триває безперервне перекидання зброї, боєприпасів, військової техніки, кадрових військових і найманців на окуповану територію Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram