ГоловнаСуспільствоПодії

В Івано-Франківській області на дні озера знайшли валізу з тілом зниклої студентки

"Дівчинка була худенької статури. Її дбайливо спакували".

12 червня на території Рогатинського району Івано-Франківської області поліція знайшла валізу з трупом жінки, в якій упізнали зниклу декілька днів тому студентку з Болгарії.

Фото: if.npu.gov.ua
Про це пише місцеве видання

"Курс" із посиланням на начальника кримінальної поліції Ігоря Баб'юка.

Дівчина зникла ще наприкінці травня, але повідомлення в поліцію надійшло тільки 5 червня.

Дішлі Еля Зія була зареєстрована в гуртожитку Івано-Франківського медичного університету, але останні півроку жила на квартирі у свого хлопця Ельдара з Туркменістану, студента цього ж вузу.

Тепер він головний підозрюваний, йому закидають умисне вбивство - ст.115 Кримінального кодексу.

"Проблема в тому, що повідомили пізно. У квартирі не виявили жодних ознак злочину. Зникли її побутові речі, одяг, рюкзак, два мобільні телефони. Співмешканець говорив, що вона прийшла пізно в алкогольному та наркотичному стані. Після цього вони лягли спати, а на ранок її у квартирі не виявилося. Чому не звернувся відразу в поліцію, пояснити не зміг. Сусіди-студенти говорили, що у квартирі була сильна сварка, а можливо, і бійка. Співмешканець заперечував. Очевидно, щоб уникнути кримінальної відповідальності. Є версія, що того вечора у квартирі вони вживали наркотичні засоби, після чого у них виникла сварка. У ставку в селі Світанок Рогатинського району вчора виявили валізу, в якій було тіло потерпілої. Здійснили розтин, що виявив тілесні ушкодження. Смерть наступила від черепно-мозкової травми. Крім того, виявлено переломи рук, ніг. Співмешканця затримали і доставили в поліцію. Він відмовляється від показань. Як буде далі - буде видно. Речових доказів достатньо. Є інформація про знаряддя злочину. Його потрібно знайти", - розповів поліцейський на брифінгу.

Зараз підозрюваний у СІЗО, чекає на обрання запобіжного заходу.

Поліція вважає, що вбивця мав поплічника, який раніше навчався в одній групі з туркменами. Він допоміг привезти труп у своє рідне село в Рогатинському районі. Протягом слідства буде вирішуватися його причетність до злочину - це залежить від того, чи усвідомлював він свої дії і причини смерті дівчини.

Фото: if.npu.gov.ua
Про мотиви вбивства в поліції вважають за краще не розповідати, щоб не нашкодити слідству. Але кажуть, що відомо про два попередні факти побиття дівчини її співмешканцем.

"Дівчинка була худенької статури. Її вага була 40-45 кг, і її дбайливо спакували", - сказав Баб'юк.

У поліції не можуть сказати, скільки точно людей було у квартирі на момент убивства, оскільки головний підозрюваний відмовляється давати свідчення.

На питання, чому підозрюваний за цей час не втік з країни, Баб'юк відповів: "Я не знаю, на що він сподівався".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram