ГоловнаСуспільствоВійна

За добу один боєць АТО загинув, п'ятеро отримали поранення і травми

Бойовики 57 разів відкривали вогонь по позиціях військових і населених пунктах.

За добу один боєць АТО загинув, п'ятеро отримали поранення і травми
Фото: Макс Левин

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі зафіксовано 57 обстрілів позицій українських військовослужбовців і прифронтових населених пунктів. Крім того, зафіксовано п'ять випадків, коли терористи били безпосередньо по житловому сектору.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

У результаті обстрілу один військовослужбовець загинув, ще п'ятеро отримали поранення і травми.

На Приморському напрямку зі 152-міліметрової артилерії бойовики обстріляли ділянки території поблизу населених пунктів Графське і Ольгинка. Близько 22:00 відкривали вогонь з озброєння БМП і гранатометів по Мар'їнці. У результаті обстрілу виникла пожежа в будинку по вулиці Жовтневій. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав.

На цьому напрямку з мінометів обстрілювали позиції сил АТО поблизу Павлополя, Мар'їнки і Чермалика. У районі Широкиного, Водяного, Талаківки, Гнутового і Березового неодноразово застосовували гранатомети і стрілецьку зброю різного калібру.

На Донецькому напрямку запанувало відносне затишшя. Хоча із западанням сутінків бойовики активізували обстріл. Найбільше випадків застосування зброї - в південному передмісті Авдіївки і дещо на схід - біля селища Кам'янка. Тут бойовики вели вогонь зі 120-міліметрових і 82-міліметрових мінометів, танків, зенітних установок і піхотного озброєння.

Кілька пострілів зі 125-міліметрових танкових гармат бойовики завдали по житловому кварталу Авдіївки. Снаряди вибухнули біля житлових будинків по вулицях Островського і Гагаріна. На щастя, обійшлося без жертв. Обстріл житлового сектора також зафіксували в районі Зайцевого - тут бойовики застосовували великокаліберні кулемети.

На Луганському напрямку терористи 18 разів били по позиціях підрозділів сил АТО. У районі Троїцького і Кряківки відкривали вогонь зі 120-міліметрових мінометів. Поблизу Новотошківського, Катеринівки, Трьохізбенки, Золотого і Новоолександрівки - з мінометів калібру 82 мм. Біля Новоолександрівки двічі застосовували протитанкові ракетні комплекси, а неподалік Кримського окупанти били в бік наших позицій з озброєння БМП. По укріпленнях військових у районі н.п. Жовте, Лобачеве, Новтошківське, Станиця Луганська і Малинове відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, раніше посольство США закликало бойовиків припинити обстріли цивільної інфраструктури на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram