ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Відомчі лікарні "УЗ" будуть приймати не тільки залізничників

МОЗ і "Укрзалізниця" підписали меморандум про співпрацю.

Відомчі лікарні "УЗ" будуть приймати не тільки залізничників
Фото: telegraf.com.ua

Відомчі медичні заклади "Укрзалізниці" тепер будуть надавати послуги всім пацієнтам без винятку.

Відповідний меморандум про взаємодію і співпрацю підписали "УЗ" і Міністерство охорони здоров'я, повідомляється на сайті "УЗ".

"Ми хочемо бути частиною дуже важкої, але дуже важливої реформи охорони здоров'я. Враховуючи те, що наші лікарні не є елементами нашої основної діяльності, ми прагнемо, щоб результат їхньої роботи був збалансований. Припускаємо, що робота в рамках реалізації цього меморандуму дозволить нам залучити фінансування, щоб якість медичних послуг в наших лікарнях поліпшувалася", - зазначив голова правління "УЗ" Войцех Бальчун.

Він також зазначив, що на утримання відомчих лікарень сьогодні витрачається чимало коштів, а тому менеджмент галузі шукає підходи, які дозволять поліпшити управління лікарнями. Зокрема, передбачається здійснювати фінансування відомчих медустанов за рахунок грантів міжнародних фінансових організацій.

"Укрзалізниця - це не тільки вагони, локомотиви, наша щоденна операційна робота, а це і мережа хороших лікарень. Адже всім відомо, що залізнична лікарня - це висока якість. Вдосконалення цих лікарень - це наш обов'язок перед нашими працівниками і профспілками", - зазначив Бальчун.

Зі свого боку в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун високо оцінила діяльність лікарень "Укрзалізниці", зазначивши, що у них працюють висококваліфіковані лікарі, а підписання меморандуму назвала важливим кроком довіри і співробітництва.

Нагадаємо, 8 червня Верховна Рада прийняла за основу ключовий законопроект медичної реформи, який вводить держгарантії оплати наданих послуг пацієнтам та ліків за рахунок коштів державного бюджету за принципом "гроші йдуть за пацієнтом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram