ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Провідні громадські організації звинуватили Богомолець у саботажі медичної реформи

БПП закликали відкликати її з посади голови комітету з охорони здоров'я.

Провідні громадські організації звинуватили Богомолець у саботажі медичної реформи
Фото: Макс Требухов

Низка провідних громадських і пацієнтських організацій України звинуватила голову комітету Верховної Ради з охорони здоров'я Ольгу Богомолець у саботажі медичної реформи.

У відкритому листі до президента Петра Порошенка, який підписали представники "Пацієнтів України", Всеукраїнської мережі ЛЖВ, фонду "Таблеточки", "Батьків за вакцинацію", Реанімаційного пакету реформ, Transparency International, Центру UA, Фундації регіональних ініціатив, руху "Сильні громади", Opir. org, міститься прохання відкликати Богомолець з цієї посади.

"Ми щиро здивовані популістською і безвідповідальною позицією голови профільного комітету, позицією, аналогічною основним опонентам будь-яких змін у країні, якими є ВО "Батьківщина", політична партія "Опозиційний блок" і Радикальна партія Олега Ляшка. Найабсурдніше, що голова профільного комітету, всупереч позиції фракції, виступає проти впровадження реформи, за яку сама повинна боротися і нести відповідальність", - ідеться в листі.

Тому, зазначено в листі, вона не має морального права далі очолювати комітет, який повинен ініціювати реформу охорони здоров'я, а не блокувати її.

Організації підтримують урядові законопроекти №6327 і №6329 і вважають, що через позицію Богомолець вони можуть бути провалені.

"Просимо вас, пане президенте, звернутися до керівництва фракції БПП з вимогою відкликати Богомолець Ольгу Вадимівну з посади голови парламентського комітету якнайшвидше. Популізм і невігластво - головні вороги тієї нової країни, яку ми будуємо спільно", - заявили в організації.

Нагадаємо, ключовий законопроект медичної реформи №6327 було прийнято за основу 8 червня з великими труднощами і, можливо, за допомогою кнопкодавства. Пов'язаний із ним законопроект №6329 про супутні зміни в Бюджетний кодекс було провалено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram