ГоловнаСуспільствоЖиття

Болгарську громаду використовують для дестабілізації ситуації під Одесою, - МЗС

МЗС засуджує будь-які насильницькі дії для з'ясування міжетнічних відносин.

Болгарську громаду використовують для дестабілізації ситуації під Одесою, - МЗС
Фото: sharij.net

Міністерство закордонних справ України стурбоване спробами деяких сил використовувати болгарську національну меншину для дестабілізації ситуації на півдні Одеської області.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС.

"Останні інциденти з окремими представниками болгарської громади жодним чином не пов'язані з їх етнічною приналежністю, а були спровоковані заявами, які в умовах російської агресії сприймаються дуже чутливо", - наголошено в повідомленні.

Одночасно МЗС засуджує будь-які насильницькі дії для з'ясування міжетнічних відносин. У відомстві зазначили, що правоохоронці вже проводять необхідні слідчі дії, і за результатами розслідування винуватці відповідатимуть згідно із законодавством.

"Хотіли б зазначити, що Українська держава з моменту отримання незалежності гарантує і належно забезпечує реалізацію національно-культурних прав і потреб болгарської національної меншини. Ми будемо продовжувати докладати всіх зусиль, щоб запобігти спробам окремих сил і держав порушити міжнаціональний мир і злагоду в Україні і погіршити дружні відносини із сусідніми державами", - підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, у квітні 2017 року Служба безпеки зупинила провокацію щодо болгарської нацменшини в Одеській області. Представник СБУ Ігор Гуськов повідомив, що російські спецслужби намагаються активізувати сепаратистські настрої в різних регіонах України і дестабілізувати ситуацію за допомогою фейкових територіальних громад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram