ГоловнаСуспільствоВійна

Суд заочно засудив "міністра внутрішніх справ ДНР" Дикого до 12 років в'язниці

Колишній міліціонер вступив до лав терористів у 2014 році.

Суд заочно засудив "міністра внутрішніх справ ДНР" Дикого до 12 років в'язниці
"И.о. главы МВД ДНР" Алексей Дикий
Фото: gp.gov.ua

Дзержинський міський суду Донецької області заочно засудив колишнього заступника начальника управління - начальника відділу боротьби з торгівлею людьми управління МВС України в Донецькій області Олексія Дикого до 12 років в'язниці за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (участь у терористичній організації).

Про це повідомляють на сайті місцевої прокуратури.

Встановлено, що в травні-червні 2014 року Дикий, порушивши присягу працівника органів МВС України, спільно з представниками терористичної організації "ДНР" брав участь у захопленні адміністративної будівлі УБОЗ у Донецьку.

Залишившись на тимчасово підконтрольній бойовикам території, міліціонер-зрадник вступив до лав терористів "ДНР". У 2014 році він був призначений на посаду "першого заступника міністра внутрішніх справ ДНР", а на початку 2015 року, після присвоєння звання "герой ДНР", Дикий зайняв посаду так званого "міністра внутрішніх справ ДНР".

"Досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо колишнього українського міліціонера проводили слідчі прокуратури Донецької області. Тож засуджений перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його судили заочно", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше один із лідерів бойовиків "ДНР" Олександр Ходаковський заявив, що йому заборонили в'їзд у РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram