ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено 8 військових

Бойовики 85 разів відкривали вогонь по силах АТО і населених пунктах.

За добу на Донбасі поранено 8 військових
Фото: EPA/UPG

За минулу добу бойовики 85 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. В результаті вісім бійців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

На Приморському напрямку зафіксовано 25 обстрілів, найчастіше - в районі населеного пункту Чермалик, де неодноразово били по позиціях сил АТО з мінометів калібру 120 мм і один раз з реактивних систем залпового вогню. Також під обстріл потрапляли укріплення ЗСУ поблизу Водяного, Широкиного, Гнутового, Тарамчука, Павлополя, Новотроїцького та Мар'їнки. Тут противник здебільшого використовував стрілецьку зброю, гранатомети, на деяких ділянках - 82-мм міномети і озброєння БМП.

На Донецькому напрямку бойовики 28 разів відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ. При цьому географія обстрілів залишається незмінною: Авдіївка, Кам'янка, Верхньоторецьке, Новгородське, Зайцеве, Новолуганське і Троїцьке. Терористи активно застосовують стрілецьку зброю, гранатомети різних модифікацій, міномети калібру 82 мм, рідше - калібру 120 мм. У вівторок увечері бойовики здійснили два потужні обстріли позицій сил АТО поблизу Троїцького - зі ствольної артилерії калібру 122 мм, 120-мм мінометів, танкових гармат і засобів ураження меншої потужності.

Також під обстріл потрапили житлові будинки одного з прифронтових населених пунктів на Світлодарській дузі. Близько 18:30 бойовики обстріляли житловий сектор селища Новолуганське із зенітної установки ЗУ-23-2. У результаті повністю згоріла дерев'яна присадибна споруда на вулиці Космонавтів, на вулиці Мічуріна пошкоджені дві господарські будівлі, паркан, дах житлового будинку, а на вулиці Сергієнка майже зруйнований сарай і загинула худоба. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав.

На Луганському напрямку терористи найчастіше використовували зброю - 32 рази - в тому числі і важке артилерійське озброєння. У районі Кримського і Новтошківського били з 120-мм мінометів і потужних артсистем калібру 122 і 152 мм. Під мінометні обстріли також потрапили бійці АТО біля Новоолександрівки, Трьохізбенки, Попасної, Троїцького, Катеринівки і Новозванівки. Використовуючи більш легке озброєння, бойовики вдавалися до провокацій у районі станції Донець і Станиці Луганської.

Нагадаємо, з початку минулої доби бойовики 46 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Зокрема, штаб АТО констатував загострення ситуації на Луганському напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram