ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція запобігла "рейдерському захопленню" 21 товариства в Дніпропетровській області

Під загрозою незаконного переоформлення майна виявився і один із дніпровських банків.

Поліція запобігла "рейдерському захопленню" 21 товариства в Дніпропетровській області
Фото: npu.gov.ua

Спробу незаконного відчуження майна задокументували працівники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області і слідства обласної поліції.

Про це інформує прес-служба департаменту захисту економіки Нацполіції України.

Згідно з повідомленням, під загрозою незаконного переоформлення майна виявився також один із дніпровських банків, активи якого становлять 200 млн гривень.

"Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області Нацполіції спільно зі слідчим управлінням обласної поліції викрили та задокументували злочинну схему неправомірного заволодіння майном 21 товариства, серед яких і банківську установу", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські встановили, що до багатомільйонної афери причетна 56-річна громадянка. Зловмисниця від імені низки товариств на підставі підроблених документів намагалася укласти незаконну оборудку. За такою схемою жінка намагалася заволодіти і активами банку.

Слідче управління обласної поліції відкрило кримінальне провадження за ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України. Поліцейські провели санкціоновані обшуки в житлових і офісних приміщеннях, які належать 56-річній жінці. Зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України. Зараз їй обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення 128 тис. гривень застави.

Підозрюваній загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3-х років і з конфіскацією майна.

Слідство триває. Встановлюються інші особи, які також можуть бути причетні до скоєння кримінального правопорушення.

Як повідомляли, ГПУ розслідує захоплення чотирьох агропідприємств у Дніпропетровській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram