ГоловнаСуспільствоЖиття

У Херсонській області СБУ обшукала відділ поліції

Справа стосується розголошення державної таємниці.

У Херсонській області СБУ обшукала відділ поліції
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки провели обшук в одному з відділень Національної поліції в Горностаївському районі Херсонської області за підозрою в розголошенні державної таємниці.

Про це повідомляють на

сайті СБУ.

У спецслужбу звернувся місцевий житель, який передав правоохоронцям флеш-накопичувач. На ньому зберігався документ із грифом "цілком таємно".

"Оперативники встановили, що «флешка», на якій до того ж заборонено зберігати секретну інформацію, належить одному зі співробітників поліції. Співробітники СБУ також задокументували, що у відділенні поліції намагалися приховати цей факт шляхом махінацій з офіційними документами", - йдеться в повідомленні.

У рамках кримінальних проваджень, відкритих за ст. 328 (розголошення державної таємниці) і ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу відбулися обшуки у відділенні. Зазначають, що вилучено матеріали, які доводять скоєння поліцейськими кримінального злочину.

Слідство триває.

Нагадаємо, раніше СБУ провела 

обшуки в офісах компанії "Яндекс.Україна" за підозрою в передачі російським спецслужбам персональних даних громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram