ГоловнаСуспільствоЖиття

На найбільшому в Україні благодійному фестивалі дітям дарували научпоп

Фестиваль задумували як територію, де втілюють дитячі мрії - від велосипедів до зустрічей з улюбленими артистами.

На найбільшому в Україні благодійному фестивалі дітям дарували научпоп

Перший книжковий проект для підлітків ЛакіБукс влаштував зустріч відомого письменника дитячого нон-фікшн Дмитра Кузьменка з учасниками фестивалю «Буковинська мрія».

Просто зараз на чернівецькому курорті Мигове проходить найбільший в Україні дитячий благодійний фестиваль. Більш ніж 800 сиротам та дітям з інвалідністю вручають подарунки, влаштовують концерти, майстер-класи та семінари. З математичним майстер-класом і книжковими подарунками приїхав і Дмитро Кузьменко, творчий псевдонім Кузько Кузякін, автор відомих книг «Зубасті задачки» і «Біла трішки чорна-пречорна книжка».

Зустріч проходила в рамках проекту «ЛакіБукс», заснованого організаторами фестивалю «Буковинська мрія», благодійним фондом «Я майбутнє України» за підтримки IT-компанії Лакі Лабс. Місія проекту - «інтелектуальна українізація» через видання та безкоштовне розповсюдження україномовної пізнавальної літератури для підлітків.

Заразом організатори проекту розпитали в дітей, які наукові досягнення і відкриття їм найбільше цікаві.

«Мені цікаво читати про планети Сонячної системи, з чого вони складаються. Ось недавно я дізнався, що на поверхні Сонця температура 6000 градусів, а в ядрі - 1000000 градусів. А якщо ви важите на планеті 28 кг, то в космосі ваш шолом буде важити 3 кг, а ви в костюмі - 6 кг», - розповів Борис (11 років). «Я люблю книги про різні країни. Мені цікаво, чим там харчуються, де навчаються, чим займаються, де живуть. Хочу прочитати про Італію, Німеччину, Ізраїль», - ділиться 10-річна Руслана.

«Найкращий подарунок у такий день - це, перш за все, книги, де діти можуть знайти відповіді на багато запитань, щоб зростати як особистість. Діти - це майбутнє України, а майбутнє дуже залежить від освіти, саморозвитку, від книг», - вважає голова фонду «Я майбутнє України» Марта Левченко. Фестиваль «Буковинська мрія» вона проводить вже 9-й раз, допомагаючи дітям втілювати їхні мрії, відчувати турботу і підтримку дорослих не тільки в День захисту дітей 1 червня, а постійно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram