ГоловнаСуспільствоВійна

Єврокомісар Ган з'їздив у зруйноване війною Широкине

"Найбільше Йоханнеса вразив маленький шматочок від "Граду".

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган, посол Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі, голова групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер у п'ятницю з'їздили в зруйноване війною Широкине.

Під час поїздки європейців супроводжували кілька українських посадових осіб, у тому числі міністр закордонних справ Павло Клімкін, віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, міністр із питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Знищені будинки, розкидані дитячі речі, свідчення колись щасливого і заможного побуту, школа, де ще три роки тому вчилися діти... Мені здається, найбільше Йоганнеса вразив маленький шматочок від "Граду". А таких осколків повно в знищеному раніше престижному курортному містечку. Він довго крутив у руках цей смертоносний крихітний осколок", - написала в фейсбуці нардеп Ірина Геращенко, яка теж побувала в Широкиному.

Вона наголосила, що таких населених пунктів, які вже не підлягають відновленню, лише в Донецькій області є вісім.

Під час візиту в Широкине українська сторона говорила з Ганом про збільшення патрулів спостережної місії ОБСЄ і демілітаризацію цього району. "Адже багатотисячний Маріуполь - за 10 кілометрів, у зоні постійного ризику", - пояснила Геращенко.

Нагадаємо, директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ Олексій Макєєв на одному з недавніх круглих столів в Інституті Горшеніна заявив, що втомленим від України європейцям варто з'їздити в Широкине або будь-який інший пункт на лінії зіткнення. Це, на його думку, повністю змінить їхню думку про ситуацію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram