ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишній "міністр" із Придністров'я курирував заходи щодо окупації Криму, - Мін'юст

Координував операцію міністр оборони РФ і його заступники.

Колишній "міністр" із Придністров'я курирував заходи щодо окупації Криму, - Мін'юст
Владимир Антюфеев
Фото: http://riafan.ru

Колишній "міністр державної безпеки" невизнаної Придністровської республіки Володимир Антюфєєв безпосередньо курирував заходи щодо окупації Росією Криму в 2014 році.

Про це заявив на прес-конференції міністр юстиції Павло Петренко.

Він також повідомив, що Україна передала до Європейського суду з прав людини докази причетності Росії до окупації Криму в лютому - березні 2014 року. Зокрема, встановлено прізвища посадових осіб, які координували і проводили заходи із захоплення півострова.

Так, Мін'юст встановив, що координував операцію міністр оборони РФ Сергій Шойгу, його заступники Микола Панков і Дмитро Булгаков, начальник Генштабу Валерій Герасимов і інші військові чиновники.

"Курирував усі заходи, які відбувалися на території АРК, у тому числі проросійські організації, взаємодію з так званою "самообороною" здійснював Антюфєєв В.Ю. - колишній міністр безпеки ПМР", - сказав Петренко.

Мін'юст також встановив і передав ЄСПЛ хронологію захоплення Криму Росією. Зокрема, визначено, що відкрите захоплення українських військових частин кадровими російськими військовими почалося з 19 березня 2014 року.

Нагадаємо, в 2014 році Антюфєєв став "віце-прем'єр-міністром із питань держбезпеки" угруповання "ДНР". Пізніше "міністром закордонних справ ДНР" став ще один виходець із Придністров'я Олександр Караман.

Караман був віце-президентом молдовського сепаратистського регіону з 1991-го по 2001 рік, коли регіоном керував Ігор Смірнов. А Антюфєєв в Придністров'ї очолював "КДБ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram