ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ провела обшук в офісі інтернет-провайдера W-net (оновлено)

Провайдера підозрюють у маршрутизації трафіку в Крим в інтересах російських спецслужб.

СБУ провела обшук в офісі інтернет-провайдера W-net (оновлено)

Співробітники Служби безпеки проводять обшук в офісі інтернет-провайдера W-net.

Про це повідомила у Фейсбуці прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"СБУ підтверджує, що проводить санкціоновані обшуки в офісі інтернет-провайдера ТОВ" Дабл-Ю Нет Україна". Слідчі дії проходять у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 КК України (фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України)", - зазначила вона.

Після завершення обшуків деталі оприлюднять на офіційному сайті СБУ.

Оновлення. СБУ оприлюднила прес-реліз у зв'язку з обшуками, в якому звинуватила W-net у незаконній маршрутизації трафіку в Крим в інтересах російських спецслужб.

"Сегмент мережі та телекомунікаційне обладнання провайдера власники передали фіктивній комерційній структурі, контроль над якою отримала ФСБ РФ і встановила на телекомобладнання власні технічні спецзасоби. Незважаючи на це, власники українського провайдера продовжували маршрутизацію трафіку до точки доступу в Сімферополі", - сказано в повідомленні.

За інформацією спецслужби, за допомогою незаконної маршрутизації трафіку в Крим ФСБ РФ планувала отримати доступ і знімати інформацію з українського сегмента мережі провайдера. Відзначають, що серед клієнтів W-net - державні установи, міжнародні організації, великі банківські установи.

Фото: ssu.gov.ua

СБУ також повідомляє, що завдяки трафіку, отриманого від українського провайдера через магістральний канал, послуги доступу до інтернету отримували ФСБ РФ у Криму, Воєнтелеком РФ і псевдодержавні підприємства зв'язку.

В офісі провайдера вилучили телекомунікаційне обладнання та документацію.

Правоохоронці також встановили, що компанія не заблокувала користувачам доступ до російських інтернет-ресурсів і сервісів, які потрапили під санкції. 

Нагадаємо, раніше СБУ провела обшуки в офісах "Яндекс.Україна" в рамках справи про державну зраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram