ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд засудив до 9 років в'язниці браконьєра, який застрелив борця з незаконним полюванням

Прокуратура оскаржила рішення суду і вимагає максимального покарання - 12 років позбавлення волі.

Суд засудив до 9 років в'язниці браконьєра, який застрелив борця з незаконним полюванням
Фото: real-vin.com

Стрийський міськрайонний суд засудив до 9 років позбавлення волі 59-річного браконьєра, який із рушниці вбив чоловіка, що зробив йому зауваження.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Львівської області.

Прокуратура визнала покарання занадто м'яким, тому подала апеляційну скаргу, вимагаючи максимального заходу, передбаченого санкцією цієї статті - 12 років позбавлення волі.

"Його викрив потерпілий, наздогнавши він намагався припинити незаконні дії. Мисливець, своєю чергою, перезарядив гладкоствольну мисливську рушницю двома патронами і зробив постріл у чоловіка, але не завдав йому тілесних ушкоджень, оскільки останній встиг відбити дуло рушниці в бік. Побоюючись, що буде затриманий, злочинець продовжив тікати, однак потерпілий знову наздогнав його. У цей момент мисливець зробив другий постріл в обличчя потерпілого, від якого чоловік помер", - розповіли подробиці в прокуратурі.

Обвинувачений, який є мисливцем і добре володіє зброєю, поблизу одного з сіл Стрийського району в лютому 2015 року умисне застрелив чоловіка, який зробив йому зауваження за незаконне полювання.

"Зловмисник залишив пораненого вмирати, забрав його мобільний телефон, на який той знімав незаконні дії мисливця. Потім він спалив свій одяг, знищив пижі від патронів і в інший спосіб намагався приховати сліди злочину", - йдеться в повідомленні.

Загиблий - 32-річний непрацюючий місцевий житель, який сам був мисливцем і активно боровся з браконьєрами.

Нагадаємо, раніше Держлісагентство запропонувало збільшити штрафи за браконьєрство вчетверо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram