ГоловнаСуспільствоЖиття

Торгова мережа в Харкові продавала телевізори з доступом до російських каналів

Справу розглядають за ст. 110 КК, вирішується питання про перекваліфікацію.

Співробітники Служби безпеки в Харківській області виявили та припинили поширення на території країни програмного забезпечення для перегляду заборонених російських телеканалів.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Менеджмент однієї з оптово-роздрібних мереж, яка реалізує побутову електротехніку, організував установки додаткового ПЗ на SMART-телевізори. За додаткову плату покупцям пропонували "перепрошити" телевізор, щоб отримати можливість вільно переглядати пропагандистські телеканали країни-агресора. Вартість такої послуги становила 1900 гривень.

Фото: ssu.gov.ua

Розробили ПЗ вітчизняні ІТ-фахівці, які також займалися адмініструванням антиукраїнських сайтів в інтернеті. Відзначають, що хостинг здійснювала одна з найбільших в Україні провайдерських компаній.

У магазинах торгової мережі в Харкові і по місцях проживання фігурантів справи провели обшуки, під час яких виявили бухгалтерську та іншу документацію, що доводить реалізацію нелегального ПЗ. Доступ до серверного обладнання, яке знаходиться в Києві, заблоковано.

Фото: ssu.gov.ua

"Зараз кримінальне провадження здійснюється за ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Вирішується питання про кваліфікацію дій зловмисників за іншими статтями", - відзначили в СБУ.

Також перевіряють можливу причетність менеджменту торговельної мережі до ухилення від сплати податків і приховування реальних фінансово-економічних та облікових процесів компанії.

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, в березні в Києві затримали організаторів трансляції російських телеканалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram