ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО не зазнали втрат з початку доби

Бойовики 20 разів відкривали вогонь по позиціях військових на Донбасі.

Сили АТО не зазнали втрат з початку доби
Фото: Facebook/Павло Жебрівський

Ситуація в районі проведення АТО залишається складною. Із початку доби підрозділи російсько-терористичних бандформувань 20 разів застосовували зброю проти підрозділів ЗСУ, в тому числі і заборонене Мінськими домовленостями важке артилерійське озброєння. Під час одного з таких обстрілів постраждали мирні громадяни і міська інфраструктура Донбасу. Втрат серед українських військових не било. Про це прес-центр штабу АТО повідомляє у вечірньому зведенні.

На Приморському напрямку, починаючи орієнтовно з 6:30, протягом півтори години проросійські незаконні збройні формування здійснили інтенсивний обстріл оборонних укріплень сил АТО під Красногорівкою. Бойовики використовували міномети калібрів 120 і 82 мм, озброєння танків і БМП, гранатомети. Водночас вони випустили понад 10 снарядів з РСЗВ "Град" по житлових кварталах цього населеного пункту. В результаті серйозних руйнувань зазнали місцеві лікарня, школа і десятки житлових будинків. Кілька місцевих жителів отримали незначні поранення і травми.

Пізніше бойовики двічі відкривали вогонь зі 120-міліметрових мінометів по позиціях ЗСУ в районі Широкиного. З мінометів калібру 82 мм - поблизу Чермалика. Неподалік Лебединського бойовики застосовували гранатомети, а біля Мар'їнки - великокаліберні кулемети.

На Донецькому напрямку проросійські бандформування ще до світанку кілька разів відкривали вогонь зі 120-міліметрових мінометів і озброєння танка з оборонних укріплень ЗСУ в районі Луганського на Світлодарській дузі. У передмісті Авдіївки бойовики били з артилерійських систем калібру 122 мм і гранатометів різних модифікацій. На півночі, біля Кам'янки і Новоселівки Другої, позиції українських військових потрапили під ворожий вогонь з великокаліберних кулеметів.

"На Луганському напрямку бандформування двічі відкривали вогонь по наших опорних пунктах неподалік Новоолександрівки з великокаліберних кулеметів. Згодом з гранатометів накривали опорні пункти сил АТО в районі Кримського, Дінця і Катеринівки", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли, в суботу, 27 травня, бойовики 49 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі. В результаті бойових дій за минулу добу 8 військових отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram