ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні збираються заблокувати доступ до сайту газети "2000"

Мінінформполітикі подало на розгляд СБУ список з 20 інтернет-ресурсів.

В Україні збираються заблокувати доступ до сайту газети "2000"
Фото: 24tv.ua

У рамках продовження політики блокування антиукраїнських сайтів Міністерство інформаційної політики подало на розгляд Служби безпеки список з 20 інтернет-ресурсів.

Про це повідомив у коментарі "Апострофу" член експертної ради при Мінінформполітики, голова Національної громадської телерадіокомпанії Зураб Аласанія.

"З відомих мені сайтів там тільки один - "2000". Усі інші сайти я в упор не знаю, наприклад, "Ополченець"... Ну, тобто, зовсім кінчені: маленькі, жахливі, виглядають погано і дивно. Вибирали, звісно, не навмання, а користувалися базами даних, у тому числі і сайту "Миротворець", - розповів Аласанія.

За словами заступника міністра інформаційної політики Дмитра Золотухіна, методику обчислення сепаратистських ресурсів уже розроблено. Було створено робочу групу для моніторингу та аналізу контенту, визначено норми українського законодавства, які містять заборони на поширення певної інформації, наприклад, заклики до розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

"Потім були проаналізовані ресурси, які підтримуються російською стороною і суб'єктами, пов'язаними з терористичними організаціями на окупованих територіях. Ті ресурси, які містили ознаки закликів, описаних у законодавстві (зокрема, в Кримінальному кодексі), були спрямовані в СБУ для правової оцінки і реагування", - зазначив Золотухін.

Газета "2000" - загальнополітичний тижневик, видається у Києві з 1999 року. З 14 березня по 11 квітня 2014 року видання тимчасово не виходило, але сайт тижневика 2000.net.ua функціонував, пізніше було проведено його ребрендинг і запущено новий портал 2000.ua.

Нагадаємо, в четвер Верховна Рада не змогла ухвалити закон про кібербезпеку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram