ГоловнаСуспільствоВійна

За добу п'ятеро бійців АТО отримали поранення

Бойовики 57 разів обстріляли позиції ЗСУ і населені пункти на Донбасі.

За добу п'ятеро бійців АТО отримали поранення
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається складною, є ознаки загострення на окремих ділянках лінії зіткнення.

Як повідомляє прес-центр АТО, за добу бойовики 57 разів обстріляли позиції військових, у результаті було поранено п'ятьох бійців. Також під обстріл потрапили житлові квартали населених пунктів.

На Приморському напрямку зафіксовано 29 обстрілів. З мінометів різних калібрів, озброєння танка і БМП, зенітної установки і піхотного озброєння були обстріляні опорні пункти ЗСУ на підступах до Красногорівки. Під час цього обстрілу кілька ворожих мін влучили в житловий квартал поблизу міської лікарні. На щастя, ніхто не постраждав. Пошкоджено кілька прилеглих будинків. Цей населений пункт обстрілювали також зі 120-міліметрових мінометів і потужних артилерійських систем калібру 152 мм. Наслідки цього обстрілу зараз з'ясовують.

Також увечері на цьому напрямку під мінометним вогнем опинилися позиції військових поблизу Широкиного і Мар'їнки. По захисниках Широкиного також стріляв танк. Крім того, зафіксовано збройні провокації в районі Водяного, Гнутового і Новотроїцького.

На Донецькому напрямку зафіксовано 26 фактів порушення режиму припинення вогню. Найнапруженішою ситуація залишається в передмісті Авдіївки. Удень бійців АТО обстрілювали з мінометів і РСЗВ "Град", а з настанням сутінків терористи продовжили обстріли з мінометів, 122-міліметрових артилерійських систем, гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї. Неспокійно було і в районі Луганського на Світлодарській дузі, де бойовики вели вогонь з 82-міліметрових мінометів і гранатометів, а неподалік Майорська використовували озброєння БМП і стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку протягом доби зафіксовано лише два випадки застосування зброї - зі стрілецької зброї обстріляли укріплення ЗСУ в районі Нижньотеплого, а близько 22:00 з гранатометів били по позиціях військових біля Кримського.

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, з початку року в зоні АТО загинули 44 мирні жителі, 181 було поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram