ГоловнаСуспільствоЖиття

Вирок патрульному Олійнику виноситиме суд присяжних

Наступне засідання відбудеться 2 червня.

Вирок патрульному Олійнику виноситиме суд присяжних
Сергей Олийнык
Фото: kiev.klichko.org

Обвинувальний акт стосовно патрульного поліцейського Сергія Олійника буде розглядати суд присяжних.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Києва.

Сьогодні в Голосіївському районному суді відбулося підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням патрульного.

"За результатами засідання суд ухвалив звинувачувальний акт до розгляду по суті і задовольнив клопотання підозрюваного про розгляд цього кримінального провадження судом присяжних. Крім того, суд задовольнив клопотання державного обвинувача про продовження обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання і відсторонення його від посади до 23 липня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

На наступному засіданні, яке відбудеться 2 червня, суд затвердить порядок дослідження доказів у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, Олійника підозрюють в умисному вбивстві і перевищенні службових повноважень під час переслідування автомобіля BMW у Києві, в результаті чого загинув 17-річний пасажир Михайло Медведєв. Ростислав Храпачевський - водій, який відмовлявся зупинитися на вимогу поліцейських, - також перебуває під слідством. Його позбавили прав на два роки.

6 квітня стало відомо, що Олійник поновився на адміністративній службі в поліції. За його словами, він виконував технічну роботу в відділі обробки матеріалів, пов'язаних із ДТП. 11 квітня патрульного знову відсторонили від роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram